Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до списку

Щодо повідомлення RASFF №2021.3954, №2021.3954-fup9, №2021.3997-fup5

18.08.2021

      До Арбузинського управління Головного управління Держпродспоживслужби  надійшов лист Держпродспоживслужби від 03.08.2021 №11.1.3-5/1289, №11.1.3-5/1290 щодо повідомлення RASFF від 27.07.2021 №2021.3954, від 02.08.2021 №2021.3954-fup9, від 02.08.2021 №2021.3997- fup5 стосовно виявлення несанкціонованої речовини оксид етилену в гумці рожкового дерева з Німеччини (постачальник: ROEPER), з якого були виготовлені харчові добавки (Stab 2000, Super Neutrose Boite), що експортувались з Франції (виробник: LOUIS FRANCOIS, Marne la Vallee) до України (отримувач: TOB «ФАРІНА.ЮА», вул. 23 Серпня, буд. 49 В, кім. 25, м. Харків, 61103).

     Відповідно до повідомлення RASFF від від 02.08.2021 №2021.3997- fup5(додаткове) виявлено  несанкціоновану речовину: добавку-стабілізатор у м’якому сирі з Туреччини, що експортувався з Польщі (виробник:BEL POLSKA Sp. z.o.o., Poland) до України (отримувач: ТОВ «Укрлогістика», вул. В’ячеслава Чорновола, 46А, м. Вишневе, Київська область, 08133).

       Згідно статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» оператори ринку зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини, та письмово інформувати компетентний орган про виявлені невідповідності та вжиті заходи.

     Про факти виявлення зазначеного товару негайно повідомляти Арбузинське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області на електронну адресу ugukr_dpss@dpssmk.gov.ua

   

2021 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше